EXTINDEREA SAP PRIN USER EXITS, BADI, SAU BTD, FRAMEWORK-UL DE EXTINDERE A BUSINESS PARTNER

Există cerințe care nu pot fi acoperite de soluția standard de SAP cum ar fi:
Asignarea unui element de cost pentru o poziție din comandă
Avertizarea dacă un client a mai comandat în ziua curentă pentru evitarea comenzilor duble
Asignarea unui voucher și validarea lui pentru un material sau serviciu comandat
Extinderile SAP și mai ales extinderile referitoare la proces nu sunt ușor de realizat deoarece implică cunoașterea proceselor și a modulelor SAP, precum și a locurilor din programele SAP în care sunt prevăzute extensiile. Din punct de vedere al performanței, programarea este de asemenea dificilă deoarece anumite metode (în special cele de verificare) se apelează de către SAP de foarte multe ori și este recomandat ca în cazuri unor evaluări costisitoare, metoda să țină minte ce s-a evaluat deja într-o apelare anterioară. De exemplu, ce vouchere sunt valide pentru un anumit client sau câte produse a comandat deja clientul (în cazul în care este o limită maximă de achiziție pentru anumite oferte).
 În noile soluții SAP se folosește tot mai mult Business Partner, parteneri care au un cod unic, dar pot avea mai multe roluri de afaceri cum ar fi: client, furnizor, debitor sau creditor. Deoarece nu foarte multe firme au implementat Business Partner până acum iar, soluția bazată pe Business Partner este o componentă de baza a SAP S/4 HANA®, ne-am bucura sa ne cereți expertiza referitor la această temă.

Extinderea Business Partner este complexă și implică cunoașterea framework-ului BTD. De exemplu, acceptul unui partener asupra condițiilor GDPR sau, modul de recrutare al unui client se pot realiza cu ajutorul framework-ului BTD.